Den sunde vinderkage!

I lørdags havde jeg fødselsdagsgæster, da jeg snart har fødselsdag!

Jeg havde for noget tid siden, fundet en opskrift på en sundere kage hos Pernille , som nu skulle prøves. Jeg lavede en lille smule om i opskriften og resultatet blev en helt vildt lækker og svampet kage, som jeg er sikker på at alle var vilde med!

BLOG 083

Ingredienser i kagen:

250 g. friske dadler uden sten
2½ dl. mælk
2 dl. kokosmælk
Saften fra 1-2 appelsiner
1,5 tsk. vanljepulver
3 spsk. (med top) sukkerfri kakao
2-3 æg (del dem i blommer/hvider)
2 tsk. natron
2,5 dl fedtreduceret mandelmel
2. dl. kokosfibermel

(OBS: Husk at du kan købe f.eks. mandelmel, kokosfibermel osv. hos Lowcarbstore.dk)

Sådan gør du:

Fjern stenene fra dadlerne og mos/hak dem til en sammenhængende masse. De moste dadler, mælken og kokosmælken piskes sammen i en skål. Tilsæt appelsinsaft, kakao og vanilje og rør dejen rundt. Æggene deles i blommer og hvider. Blommerne røres i dejen. Tilsæt mel lidt efter lidt og rør dejen imens. Natron blandes i dejen, rør dejen rigtig godt sammen. Æggehviderne piskes stive. De stive æggehvider vendes forsigtigt i dejen. Beklæd en springform med bagepapir og fordel dejen deri. Bag kagen på nederste rille v. 180 grader i en lille time. Hold dog godt øje med kagen, måske bliver den mørk ovenpå, men er stadig rå indeni, så kan du ligge et stykke bagepapir over kagen, imens den bager færdig.

Imens kagen stadig er lun rives lidt mørk chokolade henover kagen.
Når kagen er kølet af, drysser du hakkede hasselnødder over kagen og riv evt. lidt appelsinskal (fra en økologisk appelsin) hen over kagen.

Rigtig god fornøjelse, kagen er absolut en af bedste jeg har forsøgt mig med! 

 

 

Leave a Reply