Juleguf med god samvittighed!

Juleguf med god samvittighed….???
“Jamen så er det jo ikke juleguf”, vil mange sikkert mene….

Som udgangspunkt er jeg enig og mener ikke, at man skal lave æbleskiver ud af fuldkornsmel eller lave risengrøden af brune ris. En gang i mellem skal man bare spise det som det er! Så kan man måske vælge kun at spise to æbleskiver og en lille portion risengrød, fremfor en halv pose æbleskiver og en kæmpe portion risengrød med en ordentlig smørklat og kanelsukker så grøden knaser…..

MEN…..

Hvis du kan lave juleguf, som stadig smager fantastisk, og som samtidig er lidt sundere, så er det da bare med at vælge den opskrift fremfor en anden!

Her får I én af mine absolut bedste juleopskrifter, som jeg laver hvert år!
Jeg lover, at de smager fuldstændig fantastisk og er akkurat lige så godt som de gammeldags havregrynskugler!

20140809_190556839_iOSHavregrynskugler:

160 g dadler uden sten

80 g mandler

50 g kokosmel (+ lidt ekstra til at rulle kuglerne i)

50 g havregryn (+ lidt ekstra til at rulle kuglerne i)

30 g. ren kakao (uden sukker!)

Lidt vand, appelsinsaft el.

Sådan gør du:
Hak dadler og mandler sammen til en masse, brug en foodprocessor eller minihakker.
Tilsæt lidt vand, appelsinsaft el. for at få massen til at hænge godt sammen.
Bland så kokosmel, havregryn og kakao i.
Tilsæt evt. lidt ekstra væske.
Rul kugler og tril dem i havregryn eller kokosmel.
Kuglerne opbevares på køl, og smager faktisk bedst koldt!

Rigtig god fornøjelse og glædeligt jul!

/Lærke Mosgaard

Leave a Reply