Madpakke uden rugbrød

For en uges tid siden rottede mine to børn sig sammen….
De blev enige om, at de ikke gad rugbrødsmadder i madpakken mere!
(Jeg kan faktisk godt forstå dem…)

Det kræver lidt mere fantasi og lidt mere hjemmebag, når rugbrød pludselig er et no go i madpakken….

Vi havde en hel pakke rugbrød, som jeg tryllede om til rugbrødschips, det elsker begge børn nemlig!
Rugbrødschips er ret nemt at lave og det er en rigtig fin lille snack til madpakken!

Opskriften får du her:

20160901_122030249_iOS
Skær rugbrødet ud i firkanter (så er de nemmere at skære tyndere), del rugbrødet på midten, så skiverne bliver tyndere.
Læg rugbrødsstykkerne på en bageplade med bagepapir, pensel stykkerne med lidt olie og drys med groft salt.
Bag chipsene i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. (til de er gyldne og sprøde)

En anden klassiker til madpakken er pølsehorn!
Det elsker de fleste børn og de kan sagtens laves med groft brød, så de mætter rigtig godt og er lidt sundere end de helt hvide pølsebrød mange laver…

Denne opskrift er den bedste jeg har brugt indtil videre og ungerne er vilde med dem:

20160901_122221181_iOS

Lun 3,5 dl mælk med 25 g. smør og bland ca. 30 g. gær i.
Tilsæt 1 tsk. salt og rør gæren godt ud.
Tilsæt 250 g. rugmel og 250 groft speltmel.
Tilsæt ca. 1-1,5 dl. kerner (jeg brugte hørfrø og solsikkekerner)
Og ælt det hele godt sammen.
(dejen skal forblive lidt fugtig i det)
Lad dejen hæve i ca. 25-30 min.
Rul så dejen ud som en pizza og skær “pizza slices” ud, smør lidt ketchup på hvert stykke og rul pølserne ind i dejen.
Lad pølsehornene efterhæve i ca. 15 min.
Pensel dem med æg eller mælk og drys evt. med lidt kerner el.
Bag dem i ovnen ved 210 grader i ca. 10-12 min.

 

 

Jeg har planer om at prøve en masse nye madpakke-opskrifter af, så følg med her på bloggen og på min Instagram profil, hvor alle opskrifterne vil komme på!

 

 

Leave a Reply